A zöld teáról köztudott, hogy az egyik legegészségesebb ital. Szinte mindenkinek ajánlják napi fogyasztását, hiszen a zöld tea nagy mennyiségű antioxidáns polifenolt tartalmaz, továbbá C-vitamint és serkenti az anyagcsere-folyamatokat is. Van pár különleges elkészítési mód, amit talán még te sem ismertél eddig. Lássuk melyek ezek.
Jeges Lime-os, mentás zöld tea
Ez a frissítő ital legjobban a nyári melegben esik jól az embernek. Energetizál és frissíti az elmét. A lime nagymértékben tartalmaz C-vitamint, valamint B1-ésB2-vitamint, foszfor, vas, kalcium és kálium is. A menta pedig csökkenti az emésztési problémákat.
Elkészítés: egy filter zöld tea, 3 mentalevél, 2 karika lime, jég, 2 dl víz. A zöld teát készítsük el, várjuk meg míg kihűl aztán keverjük hozzá a jeget, a mentát és a lime-ot.
Kurkumás zöld tea
Ez az ital csökkenti a betegségek kockázatát és fokozza az anyagcserét. Tanulmányok szerint a kurkuma csökkenti a szervezetben kialakult gyulladásokat, serkenti az agy működését és csökkenti a daganatok kialakulásának esélyét.
Elkészítés: egy csésze lefőzött zöld tea, egy kis kanál fahéj, egy kanál kurkuma.
Gyömbéres-mentás zöld tea
Ez az ital szintén segít megelőzni a különböző fertőzések és betegségek kialakulását. Javítja a hangulatot és az őszi, téli napokban is felmelegít.
Elkészítés: Reszeld le a gyömbért, tedd bele a bögrébe a zöld teával együtt, tegyél bele egy kanál mézet és egy citromkarikát, majd önts rá forró vizet. A zöld tea filtert pár perc elteltével vedd ki, várd meg míg iható lesz és már fogyaszthatod is.
Gyulladásgátló áfonyás zöld tea
Az áfonya erőteljes gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A zöld teával kombinálva csökkenti az Alzheimer-kór, a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Elkészítés: 2-3 evőkanál áfonya, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, egy kanál méz és zöld tea.