Virágterápia

0
149

A Bach virágterápia az öngyógyítás egyszerű és remek módszere. Segítségével rálelhetünk a lelki harmóniánkra, a megnyugvást és a békét találhatunk a mai rohanó világban. A Bach virágterápia mellékhatásoktól mentes.

Felfedezője Edward Bach volt, aki azt mondta, hogy minden megbetegedés visszavezethető valamilyen negatív belső, lelki állapotra. 7 csoportra osztotta a betegségeket kiváltó lelki jelenségeket: bizonytalanság, félelem, magányosság, érdektelenség, túlérzékenység, túlzott aggódás és a kétségbe esés. A 20-as években Bach rendszeresen járta a természetet és gyűjtötte a virágokat, amelyek közül 38 olyat fedezett fel, melynek a rezgése az említett lelki problémáknak a megoldására szolgált.

A virágesszencia készítése
A virágeszencia készítésének egyik lehetősége, hogy a virág alá teszünk egy tálat, és egy kevés forrásvizet (szénsavmentes ásványvíz) öntünk a virágra, megvárjuk, amíg lecsorog a víz a virágról a tálkába, és ezzel kész is a csodaszérumunk. A másik lehetőség, hogy a virágszirmokat összegyűjtjük és forrásvízbe áztatva, több órára kitesszük a napra. A virágok energiája napsugarak hatására áthatja a vizet.

A virágeszenciát vízzel hígítva használhatjuk is.

Néhány példa, hogy milyen problémára milyen virágesszencia ajánlott:

  • Túlzott aggodalmaskodás: bohócvirág
  • Türelmetlenség, ingerlékenység,: nebáncsvirág
  • Bánat: tárnics
  • Önbizalomhiány: vörösfenyő
  • Reménytelenség: vadrózsa

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ