Tippek a szem alatti karikák leküzdéséhez

0
911

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy én bizony karikásan születtem. Gyerek korom óta hiába alszom eleget, táplálkozom egészségesen, hidratálom a bőrömet, a sötét karikák állandó jelleggel ott „virítanak” a szemeim alatt. Annak ellenére, hogy mára már elfogadtam őket mint az arcom természetes része ( a hozzám hasonló cipőben járók is inkább tegyenek így), szinte minden praktikát kipróbáltam és kipróbálok, hogy még ha eltüntetni nem is tudom őket, legalább pár árnyalattal halványabbak legyenek.

Az első és legfontosabb: HIDRATÁLÁS! A szemünk alatt a bőr sokkal vékonyabb, könnyen kiszárad, ami tovább ronthatja a helyzetet és még erősebb karikáink lesznek. A legjobb, ha koffein, vagy retinol tartalmú szemkörnyék ápolót választunk, ezek ugyanis halványítják a sötét karikákat és csökkentik a duzzanatot. Ha sikerül kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb szemkörnyék ápolót, bőrünk simább lesz a tekintetünk pedig felfrissül.

Ha még a hidratálás után sem vagyunk teljesen elégedettek az eredménnyel, hívjuk segítséggel a kedvenc korrektorunkat. A krémes állagú, jó minőségű korrektorok közel tökéletesen elfedik a sötét karikákat. A kívánt hatás érdekében válasszunk a bőrszínünktől 1 árnyalattal világosabb terméket, és V alakban vigyük fel a szemünk alá, úgy, hogy ne csak a problémás területre jusson a termékből, hanem az orcánkra is. Célszerű az ujjainkkal eldolgozni, mivel a kéz melegétől sokkal szebben beleolvad a bőrünkbe a smink, és természetesebb hatást érhetünk el.

Ha valakinek karikás a szeme, a szemkörnyékére fokozott figyelmet kell szentelnie. Nem szabad dörzsölni, nyomkodni a bőrt, így ugyanis olyan mikro sérüléseket okozhatunk, melyek tovább erősítik a karikákat, pl. ha a kapillárisok roncsolódnak, a szem alatti árnyék sötétebbé válik. Smink lemosás közben is ügyeljünk arra, hogy ne nagyon dörzsöljük a szemünket, válasszunk inkább olajos sminklemosót, ezzel könnyebben tudjuk tisztítani a bőrünket.

Amikor ébredés után kisebb sokk ér minket, hogy majdnem úgy festünk, mint aki egy percet sem aludt, rapid módszerekre van szükségünk. Ilyen pl.: a hideg vizes borogatás, vagy akár hűtőben lehűtött kanállal is enyhíthetünk a problémán. Ezek a praktikák összehúzzák az ereket és felfrissítik a bőrt kevesebb mint 5 perc alatt.

Az én egyik kedvenc módszerem a karikák leküzdésében az olajok alkalmazása. Személy szerint az édesmandula-, és kókuszolajra esküszöm, de az avokádóolaj is csodákra képes. Lefekvés előbb finoman vigyünk fel belőlük a szemünk köré, másnap reggel pedig langyos vízzel mossuk le a maradék olajat az arcunkról.

Készíthetünk házilag pakolást is. Ez lehet egy egyszerű uborka pakolás, de a kókuszolaj és kávézacc kombináció is nagyon hatásos tud lenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ