Tippek dohányosoknak

0
1018

Köztudott, hogy a dohányzás károsítja az egészséget, mégis sokaknak nehézséget okoz az elhagyása. Ma már számtalan módszer segíthet a leszokásban, bár sokan azt vallják – akik egykor erős dohányosok voltak – hogy minden agyban dől el. Tehát nem a módszeren van a hangsúly, hanem az akaraterőn. De addig is, ha még nem határoztad el magad, hogy leszokj lássuk mivel kompenzálhatod az egészségkárosító hatását.

Sópipa

Ez a kis szerkezet már több mint 20 éve kapható Magyarországon. Megjelenésekor a szakértők azt hangsúlyozták, hogy minden dohányosnál alapfelszerelésnek kellene lennie. Naponta 15-20 percig ajánlott használni, hiszen a sóbarlang-terápiák pozitív hatását hordozza magában ez a kis eszköz. Az apró sókristályokat belélegezve tisztítjuk, nyugtatjuk és regeneráljuk a légzőrendszert. Magyarországon 5-6 ezer forintért már lehet kapni és évekig használható. Bár azért érdemes évente, kétévente lecserélni. Az orvosi statisztikák szerint napi használata 90%-os hatékonysággal javítja a légúti betegségekben szenvedők állapotát. A tisztulási folyamat beindulásakor a régi lerakódások köhögéssel, orrfolyással távoznak a szervezetből.

Lenmagolaj

A lenmag az egyik legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó olajok egyike. A-,B-,C-,D,- és E-vitaminokba és ásványi anyagokban is rendkívül gazdag. A lenmagolaj kitűnő ellenszere a légutak megbetegedéseinek.

Hatékonyan lehet vele kezelni a hörghurotot, de nem csak a hörgőknek a tüdőnek is elixír. Serkenti az agyműködést, tisztítja a kapilláris vérereket. Csökkenthető vele a vérsűrűség és nagyon jó májtisztító.

E-cigi

Bár a nem dohányzóknak nyilván nem kell e-cigizniük, de akik dohányoznak ezzel az eszközzel kiválthatják a cigi okozta örömérzetet. Annyi különbséggel, hogy az e-cigi nem tartalmaz hamut, füstöt, tehát kevésbé terheli tüdőnket. Az e-cigi inhalátor anyagot tartalmaz, mely hevítés hatására vízgőzzé válik.

C-vitamin

A dohányzás a C-vitamin egyik legnagyobb ellensége. Tanulmányok szerint minden cigaretta kb 150-200 mg C-vitamint von el a szervezettől. Ezért fontos a megfelelő bevitel. Próbáld ki a webshopunkban is megtalálható liposzómás folyékony C-vitamint, melynek több mint 90%-át hasznosítja a szervezet.

További információ, rendelés itt!

E-vitamin

A dohányzás miatt káros oxidációs folyamatok alakulnak ki a szervezetben, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű antioxidánst vigyünk be. Az E-vitamin semlegesíti a méreganyagokat és stabilizálja a vérkeringést is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ