Szupertáplálékok – A halolaj: agykarbantató részleg, hangulatfelelős, stb.

0
245
A halolaj minden sejtünk építőköve, számos alapvető folyamatban életfontosságú.

A halolaj miért is kell annyira testünknek? Tudta, hogy az élelmiszerek, amelyet nap, mint nap elfogyaszt, hatással van agyműködésére, mi több hangulatára, de még génjeire is?

Tudta, hogy a sok ”műanyagból” készült, genetikailag módosított táplálék, amelyet olcsón be lehet szerezni, károsítja génjeit, fokozza a rákos növekedési folyamatok kialakulását?

A halolaj fogyasztásával segítheti szervezetét mindezek elkerülésében – az orvosi kutatások eredményei alátámasztják ezt!

A halolaj minden sejtünk építőköve, számos alapvető folyamatban életfontosságú.

A halolaj fogyasztása a benne található Omega3 zsírsavnak köszönhetően természetes gyógymód ezen problémák kezelésére és enyhítésére. A kísérletek során az emberek táplálkozási szokásait vizsgálták. Ezek előnyös irányú megváltoztatásával és a halolaj rendszeres fogyasztásával kapcsolatos eredmények is alátámasztották a halolaj fogyasztásának kiváló hatásait.

A halolaj az egyetlen Omega3 forrás?

Növényekben is található Omega3, melyet pl. a lenmagolaj, repceolaj és a dió rendszeres fogyasztásával, étrendbe illesztésével is magunkhoz vehetünk. Megfigyelte már, hogy a dió csonthéja a koponyához hasonlít, míg a dióbél az emberi agyra emlékeztet? Ez nem lehet véletlen!

Növényi omega3- a dió nagyon sokat tartalmaz -más egyéb hasznos anyagok mellett!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Régen még szokás volt rendszeresen fogyasztani egy-egy marék diót.. mára elfelejtettük ezt is..

Fontos tudni azonban, hogy a növényekben található Omega3 nem tartalmaz EPA-t és DHA-t, (lejjebb részletesebben) szervezetünknek viszont ezekre is szüksége van!

A növényi és az állati eredetű Omega3 hatásmechanizmusai ugyanis eltérőek, éppen ezért mindkettőt létfontosságú fogyasztanunk.

Állati eredetű Omega3 bevitelére legjobb megoldás a halolaj közvetlenül, vagy kapszula formájában fogyasztva.

A halolaj minden sejtünk építőköve, számos alapvető folyamatban életfontosságú.

Miért olyan fontos az állati eredetű halolajban nagy mennyiségben fellelhető EPA és DHA?

A halolajban található EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak, sejtjeink építőkövei. Hatásukat is sejtszinten fejtik ki, testünk ideális működéséhez elengedhetetlenek.

Hiányuk esetén súlyos károsodások léphetnek fel. Nagymértékben befolyásolják többféle hormon termelődését, ennek köszönhetően pl. a depresszió kiegészítő kezeléseként is alkalmazható a hangulatjavító hormonok termelődésének előserkentésére. (legismertebbek: endorfin, szerotonin, dopamin)

A halolaj és a hormonok működése közötti összefüggések

A hormonok feladata – többek között a szervezet „finomhangolása”, mely kihat az összes alapvető funkcióra, azok összehangolt, precíz működésére. Idegrendszerünk, agyműködésünk teljesítőképességét nagymértékben befolyásolják. Közrejátszanak hangulatunkban, bátorságunkban, de az a bizonyos „lila köd” amit szerelemnek szoktunk nevezni, szintén a hormonok hatásaihoz köthető. Mai nyelven erről szól a „működik –avagy nem- a kémia két ember között”?

A halolaj minden sejtünk építőköve, számos alapvető folyamatban életfontosságú.

A halolaj és a benne található hatóanyagok a sejthártyába beépülve rugalmassá teszik azt, ezáltal befolyásolva az összes szervrendszerünk összehangolt, kifogástalan működését. Számos, sejtjeinken belül lejátszódó folyamat egészséges működése múlik rajta, gondoskodjunk tehát arról, hogy növényi és állati eredetű Omega3 is megfelelő mennyiségben álljon szervezetünk rendelkezésére!

A halolaj minden sejtünk építőköve, számos alapvető folyamatban életfontosságú.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ