Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra – Egészséges üdeség és barna bőr kánikulában is!

0
301
Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra – hasznos tippek, hogy a nyaralás, a nyáresti buli vagy romantikus randevú ne a leégésről szóljon!

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra? Időszerű a gondolat, hiszen eljött a nyaralás, a nyári szabadság és a legjobb esetben, légkondicionált irodában dolgozás ideje! Sorra vettük, hogy milyen szereket használj, ha mindig friss és üde szeretnél lenni!

Parfüm

A nyári kánikulában ajánlott alkoholmentes változatokat használni, mert ezek a nappal érintkezve nem szárítják ki a bőrödet és nem hagynak a ruhán nyomot! Ha nem szeretnél erre plusz pénzt kiadni, akkor fújj a hajadra a parfümödből és egész nap érezheted magadon az illatot.

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Ma már készítenek alkoholmentes parfümöket is, amiket a bőrödre fújva az illatuk ugyanolyan élénk, mint alkoholos társaiké, de nem hagynak foltot a ruháidon és nem szárítják ki a bőrödet!

Alapozók és arckrémek

Nyáron ajánlott könnyebb alapozót és arckrémet választanunk, mert a túl zsírosak ebben a melegben nehezen szívódnak be és csak még fényesebbnek látszik tőle az arcunk!

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Mindig UV szűrös termékeket válasszunk és ne felejtsük el – még egy rövid sétára is – bekenni az arcunkat a napvédővel, mert akár 10 perc alatt is könnyen leéghetünk!

Kondicionálók és samponok

Sokan elfelejtik, de a hajápolásra is ugyanúgy oda kell figyelnünk nyáron, mint a testünk többi részére. A nap melege és a szél könnyen kiszáríthatja és rugalmatlanná, fénytelenné teheti hajunkat!

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Érdemes a kondicionálókból extra táplálót választani, mely a hajtípusunknak megfelel, mert töredezetté válhat a hajunk a sok felkötés, hajgumi és csatok hatására! A nyaralás előtti hajfestéssel vigyázzunk, a szokásosnál egy árnyalattal sötétebb színt válasszunk, mert a nap és víz egy árnyalatot simán tompíthat a színéből.

Lábápolás

sok nyitott cipő és szandálhasználat kiszáríthatja a láb bőrét. Igyekezzünk minden este bekenni zsíros, lábápoló krémmel, mert így a hatóanyagok éjszaka mélyen a bőrbe tudnak jutni.

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Mivel nyáron sokkal gyakrabban hordunk magas sarkú cipőket, mindig tegyünk bele lábhűsítő betétet, ami egy különleges anyaggal van megtöltve és könnyebbé teszi lépteinket a cipőben. Ha lehetőségünk van rá, tartsunk magunknál egy lábfrissítő sprayt, ami segít a fáradt lábaknak új erőre kapni.

Higiéniai kendő, kézfertőtlenítő

Nyáron sokkal könnyebb összeszednünk mindenféle fertőzést, így ajánlott sokkal jobban odafigyelni a higiéniára. Hordjunk magunkkal higiéniai kendőt arra az esetre, ha véletlenül nyilvános mosdót kell használnunk, vagy koszos kapaszkodókat a buszon.

Már nálunk is kapható mini változatban többféle kézfertőtlenítő gél. Praktikusabb, kisebb helyen elfér a táskában. Ideális, ha hosszabb utakra megyünk vagy tudjuk, hogy nem fogunk tudni egy ideig kezet mosni. A gélt simán kinyomjuk a kezünkre, olyan mozdulatokat teszünk mintha be akarnánk kenni vele a kacsónkat és hagyjuk megszáradni. Némely változatnak már nagyon jó illata van és nem hagy ragadós nyomot.

És ami a legfontosabb! Naptej, naptej és naptej!

Szépítőszerek, kozmetikumok nyárra - mire figyelj?

Soha ne menjünk ki a napra naptej nélkül! Se kocsiban ülve, sétálva vagy akár a bevásárláskor se feledkezzünk meg a naptej használatáról! Percek alatt, sajnos észrevehetlenül is könnyen le tud égni a bőrünk és annak hosszú távon nagyon káros hatásai lehetnek!

A nyaralást vagy az esti programot megkeserítő fájdalomról már ne is beszéljünk! Mindig a bőrünknek megfelelő faktorszámú naptejet válasszuk és átlagosan a napon két óránként kenjünk be magunkat újra!

További cikkeink szépség témában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ