Rizsvíz – csodaszer a hajnak

0
1135

A nők nemcsak bőrükkel, hajukkal is rengeteget küzdenek. Minden nő álma a dús és hosszú, ragyogó hajkorona, ami csak a megfelelő ápolás mellett lehetséges. Ha eddig azt hitted, hogy a méregdrága termékeken kívül más megoldás nincs, akkor olvass tovább.

Hallottál már a rizsvizes hajöblítésről? A japán nők már évszázadok óta ismerik ezt a módszert és sikeresen alkalmazzák hajukon. A rizsvizet bárki könnyen elkészítheti otthon, hiszen csak rizsre és vízre van szükség hozzá.

A vízben megfőzött rizs, vagy éppen csak áztatott rizs rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, mely nélkülözhetetlen a bőr és a haj számára. A vízbe kiázik a rizsből a B, C és E-vitamin, valamint olyan ásványi anyagok és esszenciális aminosavak, amik segítik megőrizni a haj egészségét.

Kifőzheted, de akár áztatva is elkészítheted ezt a hajelixírt. A rizsvíz erősíti és puhává, fényessé teszi a hajat. Tartalmaz inozitolt is, ami egy olyan szénhidrát, mely megelőzi a haj károsodását.

A rizsvíz csökkenti a hajhullást és serkenti a hajnövekedést.

Használata:

Samponnal mosd meg a hajad, öblítsd ki, majd öntsd rá a rizsvizet a hajtőtől egészen a hajvégekig. Ezután masszírozd jól bele a hajadba, majd hagyd hatni 10 percig és öblítsd ki. Érdemes hetente kétszer-háromszor is megismételni a kezelést.

Ricinusolaj

A jó eredmények elérése érdekében kiegészítő kezelésként használhatsz ricinusolajat is. Ez a másik csodaszer nagyon olcsó és nagyon hatékony. Szintén csökkenti a hajhullást, serkenti a hajnövekedést és ápolja a hajat. Hajmosás előtt kend a hajadra fejtetőtől egészen a hajvégekig és hagyd hatni pár órán keresztül, de akár egész éjszakára is maradhat. Miután felkented az olajat masszírozd át a fejed, majd száríts rá hajszárítóval és tekerj rá törölközőt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ