Ránctalanító csodaszer: a csipkebogyó

0
169

A csipkebogyó teát mindenki ismeri. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően pozitív hatása egészségünkre nyilvánvaló. Azonban ne hagyjuk figyelmen kívül az arcápolásban nyújtott hatását sem.

A csipkebogyót főleg tea, lekvár vagy szörp formájában használjuk. A csipkebogyóból készült italokban nagyon sok C-vitamin van, minden napi fogyasztásával emelhetjük szervezetünk ellenálló képességét. Hogy megőrizze a C-vitamin tartalmát, ne forraljuk, csak 40-50 fokos vízbe áztassuk, és hagyjuk állni egy teljes éjszakán át, és reggel már lehet is inni.

A csipkebogyó magjából olajat is állítanak elő, ami természetes antioxidánsokban gazdag, ezek könnyebben felszívódnak a bőrben, mint a mesterséges antioxidánsok, melyek egyéb kozmetikumokban vannak. Továbbá E-vitaminban és béta-karotinban is bővelkedik. Ez a béta-karotin védelmezi a hajszálereket, a bőr öregedését késlelteti, a bőr hidratálásában pedig a telítetlen zsírsavai segítenek. A csipkebogyó olaja remek arcápoló, amely hozzájárul bőr rugalmasságának megtartásához!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ