Parfüm etikett – a csábos illatfelhő intelligens használata. Ne feledje, hogy itt is a mérték az érték :)

0
1002
Parfüm etikett: melyiket mikor és hogyan használjuk?

Parfüm viselési kalauz – avagy mi alapján válasszunk parfümöt?

A parfüm nélkülözhetetlen kelléke a nők eszköztárának, ami nélkül egy igazi nő nem is tud meglenni. Ott lapul mindig a táska vagy a retikül mélyén, készen arra, hogy illatfelhővel vegyen minket körbe, amikor szükségünk van rá. A repertoár olyan széles, hogy nem győzünk válogatni.

Egy illat az ember személyiségének titkait kiemelheti, de el is rejtheti. Ne csak illat alapján formáljunk véleményt a másikról! Nagyon félrevezethet bennünket.

Gondoljunk csak bele! Párunk számára illatunk nagyon fontos része a kettőnk közötti intimitásnak. Gyermekeink is mondják gyakran: “anyaillatod van”.

Ha egy szeretett személyt elveszítünk, nagyon gyakori a gyászidőszak alatt, hogy valamely ruhadarabja nyújt vigaszt számunkra, mely még őrzi illatát. Az illat még valóságos, így az emlékek felidézése is könnyebb.

Használata ma már a férfiak körében is egyre népszerűbb, gazdag kínálat közül válogathatnak ők is vérmérséklethezalkalomhoz, de még évszakhoz képest is, csakúgy, mint a hölgyek.

 

Parfümök intelligens használata

Ha parfümöt viselünk, azzal kellemes érzetet kelthetünk másokban, de túlzásba is eshetünk és éppen az ellenkezőjét váltjuk ki a környezetünkből, mint amit szeretnénk.

 

Mennyi az éppen elég parfüm?

A legfőbb szabály: soha ne fújjunk, kenjünk magunkra túl sokat!

A parfüm meghatározó része lehet egyéniségünk kifejezésének, de el is torzíthatja azt. Teszünk a csuklónkra, a ruhánkra, a hajunkra, a nyakunkra

Erre különösen akkor leszünk hajlamosak, ha már régóta használunk egy márkát és megszokjuk az illatát. Ilyenkor egyre többet teszünk magunkra belőle, hogy érezzük, ha viseljük!

 

Közkedvelt és szinte mindenhová megfelelő a virágillatú parfüm

Ez egyrészt felesleges pocsékolás, másrészt, – és ez a legrosszabb-, kellemetlen lesz környezetünknek a kedvező hatás kiváltása helyett!

Hogyan lehet diszkrét, mégis hatásos illatunk?

Permetezzünk vagy kenjünk a parfümből fülünk mögé, mert ha libben a hajunk, máris friss, üde parfümillat csapja meg a körülöttünk lévőket.Ha szoknya van rajtunk, a térdhajlatunkba is érdemes spriccelnünk egy keveset. Nyáron a könyökhajlatunkban és csuklónkon is illatozhatunk.

Fontos, hogy ne az is-is, hanem a vagy-vagy legyen a szabály! Ha több helyen is használjuk egyidejűleg, az összeadódó mennyiség miatt hamar túllőhetünk a célon! 

Sokan, hogy ne túlzottan illatosítsák be magukat, inkább a levegőbe spriccelnek és azon sétálnak keresztül. Valójában ez egyáltalán nem praktikus megoldás, mivel így tényleg csak a levegőn fog keresztül sétálni és nem marad meg rajta az illatanyag.

A valódi parfümöt pedig ez a módszer tönkreteszi, hiszen “széttöri” az illatot. A parfüm a bőrön használva ideális. Testhőmérsékletünk és a bőrünkön mindig jelen lévő nedvesség hatására “nyílik ki” az illat.

Parfüm, a női csábítás legfőbb fegyvere

Ezért van az, hogy egy-egy parfüm más és más illatot áraszt a hölgyeken. Mindannyian egyediek vagyunk, ne feledjük! Ezért is érdemes saját érzékelésünk alapján döntenünk választáskor.

Mindig viseljük a helyes illatot!

A fűszeres, intenzív illatok inkább esti alkalomhoz illenek. A munkahelyünkön inkább használjunk friss, citrus vagy virágillatot. Ezzel az “aromaterápiával” munkatársainknak is kedvezünk, mert az illatunkkal felvidíthatjuk a napjukat!

Ha mégis nehéz mértéket tartanunkvásároljunk olyan parfümöt, amely nem spriccel, hanem egy kis görgővel juttatja fel az illatot bőrünkre, így elkerülhetjük azt, hogy túl sokat használjunk egyszerre. Természetesen csak egy-két helyre tegyük fel, ez itt is érvényes!

Legyünk tisztában az illatmentes zónákkal, használjunk kulturáltan parfümöt!

Vannak olyan helyzetek, események, amelyek megkövetelik a parfümmentességet. Babalátogatás, kórházi látogatás alkalmával irritáló lehet, legyünk tekintettel a kicsire vagy a betegre! Ha valakiről tudjuk, hogy allergiás bizonyos alkotókra, ne okozzunk neki szenvedést egy illatért!

Érdemes elkerülnünk a használatát bórkóstolókon, hiszen itt megzavarhatja az íz-illat (bouquet) együttes élvezetét. Szintén nem javasolt jógaórákon, meditációs együttléteken sem, zavarhatja az elmélyülés folyamatát egyeseknél.

Edzés alatt is inkább tartózkodjunk tőle, mivel edzőtársaink némelyike allergiás lehet bizonyos illatanyagokra, vagy egyszerűen csak zavarja. Inkább edzés és tusolás után használjuk.

A megfelelő parfümválasztás titkai

 

Parfüm választás – de hogyan? Mit vegyünk figyelembe és mit ne?

Ne válasszunk egy parfümöt csak azért, mert valaki máson nagyon jó az illata! Majdnem biztos, hogy rajtunk nem ugyanolyan lesz. A parfüm máshogyan fog reagálni a bőrünk természetes illatával, testhőmérsékletünkkel, mint a barátnőnknél. Próbáljuk ki magunkon, “saját bőrünkön tapasztaljuk meg”milyen illata van. (különösen ne egy papírról szagolgatva válasszunk), Ellenőrizzük, hogy a bőrünkkel együtt is jó-e az illata.

Ne vásároljunk meg azért egy parfümöt, mert láttunk egy jó reklámot, mert láttuk kedvenc színésznőnkön! A parfümválasztás nagyon személyes, intim dolog. Hagyjunk időt magunknak, akár többször is teszteljük, mielőtt véglegesen választunk.

Minden ember, akár hölgyről vagy férfiról is legyen szó, egyedi! Ezért egyedileg kell kiválasztania a hozzá leginkább illő parfüm illatot.

A parfümöket 5 fő típusba soroljuk összetevőik alapján:

Virágillatú parfümök

A leggyakoribb és legbiztonságosabb parfümtípus. Ahogy a neve is mutatja,jellegzetes virágillata van. Minden korosztálynak, minden alkalomra kiválóak, és azért hívják biztonságos választásnak, mert általában visszafogott, kellemes az illatuk.

Gyümölcsös illatú parfümök

A gyümölcsös parfüm illatok általában fiatalosak, de ez nem azt jelenti, hogy csak a tizenéveseknek valók. Bárki számára nagyszerű nyári illat lehet.

Parfüm illatok: mindig az alkalomhoz megfelelőt!

Fás illatú parfümök

A fás jegyek erős, természetes illatot árasztanak. Ha erdőillatot keresel, akkor keress olyan parfümöt, ami pacsulit, cédrust, vagy szantált tartalmaz.

Füves illatú parfümök

A füves illat friss, és a nyári  mezők jutnak róla az ember eszébe. Gyakran energikus, fiatalos illatok, melyek a tavaszt vagy a nyarat idézik.

Keleti illatú parfümök

A pézsma (vagy mosúz) illat az intenzív hatás miatt a keleti típusú illatok nagyon szexisek és egzotikusak, közkedveltek, hiszen a hódítás elsődleges eszközei. Vannak olyan emberek, akik szerint túl erőteljesek, de a megfelelően kiválasztott keleti illat bizony nagyon érzéki tud lenni!

 

Amikor választunk egy új illatot, csak a szívünkre (és az orrunkra :)) hallgassunk és ne csábítsanak el a márkák, mert az illatunk mi magunk vagyunkViseljük azt, amit igazán szeretünk.

Nem egyértelmű, Hogy az illatszer igazodik-e az egyéniségünkhöz, vagy mi kerülünk más hangulatba a különböző illatoktól. De tény, hogy jobban érezzük magunkat, ha van rajtunk egy kellemes illat, ami csak ránk jellemző, amit úgy gondolunk, hogy illik a személyiségünkhöz.

Parfüm, mely felébreszti az érzékeket!

Használjuk intelligensen a parfümöt, mindannyiunk  örömére!

Hasonló cikkek a témában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ