Nyári kozmetikumok, naptejek, krémek, hajápoló szerek okos alternatívái

0
381
Nyári kozmetikumok: a naptej

Nyári kozmetikumok kiválasztása okosan

Lassan itt a nyaralás és a legjobb esetben légkondicionált irodában dolgozás ideje! Sorra vettük, hogy milyen szereket használj veszélyek nélkül, ha mindig friss és üde szeretnél lenni!

Nyári kozmetikumok: Milyen parfümöt válassz?

A nyári kánikulában ajánlott alkoholmentes változatokat használni, mert ezek a nappal érintkezve nem szárítják ki a bőrödet és nem hagynak a ruhán nyomot!

Nyári kozmetikumok: a parfüm

TIPP!

Ha nem szeretnél erre extra pénzt kiadni, akkor fújj a hajadra a parfümödből és egész nap érezheted magadon az illatot. Ma már készítenek alkoholmentes parfümöket is, amiket a bőrödre fújva az illatuk ugyanolyan élénk, mint alkoholos társaiké, de nem hagynak nyomot a ruhán és nem szárítják a bőrödet!

Nyári arcápolás: Alapozó és arckrémek

Nyári kozmetikumok: arckrémek

Nyáron érdemes könnyebb alapozót és arckrémet választanunk, mert a túl zsírosak ebben a melegben nehezen szívódnak be a bőrbe és még fényesebbnek látszik tőle az arcunkMindig UV szűrös termékeket válasszunk és ne felejtsük el – még egy rövid sétára is – bekenni az arcunkat a napvédővel, mert akár 10 perc alatt is könnyen leéghetünk.

Nyári hajápolás: samponok, balzsamok, kondicionálók

Sokan elfelejtik, de a hajápolásra is ugyanúgy oda kell figyelnünk nyáron, mint a testünk többi részére. A nap melege és szél könnyen kiszáríthatja és sprőddé teheti hajunkat!

TIPP!

nyári kozmetikumok - a hajápolás

Érdemes a kondicionálókból extra táplálót választani, mely a hajtípusunknak megfelel, mert töredezetté válhat a hajunk a sok felkötéshajgumi és csatok használatától!

Nyári lábápolás: lábkrém, hűsítő betét, lábfrissítő spray

A sok nyitott cipő és szandálhasználat kiszáríthatja a láb bőrét. Igyekezzünk minden este bekenni zsíros, lábápoló krémmel, mert így a hatóanyagok éjszaka mélyen a bőrbe tudnak jutni.

Nyári kozmetikumok - a lábápolás

TIPP!

Mivel nyáron sokkal gyakrabban hordunk magas sarkú cipőket, mindig tegyünk bele lábhűsítő betétet, ami egy különleges anyaggal van megtöltve és könnyebbé teszi a lépéseket a cipőben. Ha lehetőségünk van rá és hatalmas kofferrel indulunk dolgozni, akkor tegyünk bele egy lábfrissítő sprayt, ami segít a fáradt lábaknak új erőre kapni.

Nyári higiénia: fertőtlenítő kendő vagy kézfertőtlenítő

Nyáron sokkal könnyebb összeszednünk mindenféle fertőzést, így ajánlott sokkal jobban odafigyelni a higiéniára. Hordjunk magunkkal higiéniai kendőket, hogy ha sokak által használt mosdókat kell használni vagy koszos kapaszkodókat kel fognunk a buszon.

Nyári kozmetikumok: kézfertőtlenítő kendő

Ha ezt túl nagynak gondoljuk a táskánkban, akkor sem kell kétségbe esni! Már nálunk is kapható mini (utazós) változatban a kézfertőtlenítő gél. Ideális, ha hosszabb utakra megyünk vagy tudjuk, hogy nem fogunk tudni egy ideig kezet mosni.

A gélt simán kinyomjuk a kezünkre, olyan mozdulatokat teszünk, mintha be akarnánk kenni vele a kacsónkat és hagyjuk megszáradni. Némely változatnak már nagyon jó illata van és nem hagy ragadós nyomot.

Nyári kozmetikumok legfontosabb eleme: Naptej, naptej és naptej kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Soha ne menjünk ki a napra naptej nélkül! Se kocsiban ülve, sétálva vagy akár a bevásárláskor se feledkezzünk meg a naptej használatáról! Akár percek alatt,sorban állás közben, észrevétlenül is könnyen le tud égni a bőrünk!

Nyári kozmetikumok: a naptej

A leégésnek hosszú távon nagyon káros hatásai lehetnek! Gyermekeinkre kiemelten figyeljünk! Ők a játék hevében hajlamosak elfelejteni, ráadásul az ő bőrük még sokkal érzékenyebb is.

Mindig a bőrnek megfelelő faktorszámú naptejet válasszuk és a napon átlagosan két óránként kenjünk be magunkat újra!

További cikkek a témában

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ