A nők legjobb évei

0
161

Különböző megfigyelések segítségével megtudhatjuk, hogy életünk különböző szakaszaiban mit várhatunk el magunktól, az élettől. Mi az, amit tudnunk kell ahhoz, hogy harmonikusabban éljünk?

Agy, gondolkodás

20 éves korban a leggyorsabb, legaktívabb a szellemi tevékenység, 30 éves kortól kezdve az agytérfogat csökken, jóllehet funkciói érintetlenek maradnak.

Becsvágy, akaraterő

20 és 40 év között a legerőteljesebb! Ezek az energiák nagyban függnek a neveléstől, 30 éves korára egy nő már igen szép karriert futhat be. 40 évesen, ha azt csinálja, amit szeret, akkor pedig igazán boldog és kiegyensúlyozott életet él.

Boldogság

Tanulmányok azt bizonyítják, hogy egy nő 40 éves korában éli a legboldogabb időszakát. Ekkorra már elegendő önbizalommal rendelkezik ahhoz, hogy sorsát kellő alázattal irányítsa.

Hajkorona

A nő 20 és 30 éves kora között rendelkezik a legfényesebb, legdúsabb hajkoronával. 50 éves kortól, a változás éveitől kezdve törékenyebbé, fénytelenebbé válik. Az, hogy a nők nem úgy kopaszodnak mint a férfiak, a női hormonoknak köszönhetik.

Ízületek

Huszonéves korban még olajozottak az ízületek, ilyenkor kell megalapozni hosszútávú egészségüket a megfelelő táplálkozással, mozgással. 40 éves kortól egyre sűrűbben jelentkeznek a kopás jelei.

Kéz, köröm

A 30 éves nők keze a legszebb. A kéz bőre sima, a köröm fényes és erős. 40 éves kortól viszont óvni kell a körmöket, sokkal vékonyabbá és törékenyebbé válnak.

Szövetek, izmok

Jó hír, hogy a sportos, egészségesen táplálkozó nőknek még 50 éves korunkban is feszesek az izmaik és rugalmasak a szöveteik.

Szex

A nő 20 éves korában a legtevékenyebb, viszont 30 éves korára rendelkezik a legnagyobb szexuális aktivitással. Szexuális élményképessége pedig 40 évesen tetőzik.

Összességében azt láthatjuk, hogy ezek befolyásolható törvényszerűségek. Ha gyerekkortól kezdve figyelünk magunkra, egészségesen táplálkozunk és rendszeresen mozgunk késleltethetjük az öregedési folyamatokat és boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.

Forrás: Szabó Zsuzsanna – A szépség természete című könyve alapján

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ