Miért olyan sokoldalú a kurkuma?

0
107

Különlegessé teszi a már megszokott ételeinket és mindezek mellett egészséges, mivel véd a betegségektől és erősíti az immunrendszerünket. A kurkuma az egyik legegészségesebb fűszer.

Jellegzetes sárga színét a benne található kurkumin festékanyag adja, ami remek antioxidáns és kiváló gyulladáscsökkentő. Antibakteriális és vírusölő hatású.

Gyakori fogyasztásával megelőzhető az epekő kialakulása, mivel védi az epehólyagot, továbbá erősíti a vesénket is.

Serkenti az anyagcserét és csökkenti a koleszterinszintet. Meggátolja a vérrögök kialakulását és javítja a vérkeringést. Nem utolsó sorban menstruációs panaszok esetén is kiváló.

Nagyszerű lázcsillapító és ízületi panaszok esetén is hatásosan alkalmazható.

Ha az ünnepi időszakokban netán túlesszük magunkat, ajánlott egy kis kurkumát fogyasztani, mely csökkenti a puffadást és enyhíti a bélgörcsöket.

Használjuk nyugodtan ételeink ízesítésére, színezésére ezt a remek fűszert!

A kurkuma a szépségápolásban is megállja a helyét!

Tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését és serkenti a kollagén termelődését. Éjszakai krémünkben elkeverve remek ránctalanító!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ