A legerősebb antioxidáns-tartalmú házi kedvencek

0
53

A szabad gyökök nap, mint nap károsítják a bőr egészséges sejtjeit, melyek a rossz életmódbeli szokások által szaporodnak el. Ha a szabad gyökök roncsolják az egészséges sejteket, azaz arc számára azt jelenti, hogy gyorsabban öregszik. Ha szeretnéd megőrizni bőröd fiatalságát, akkor időben el kell kezdened foglalkozni vele. Nézzük meg, mik ezek az arcvasaló házi kedvencek! Csupán egy turmixgépre lesz szükségünk, hogy pépesítsük őket és máris használhatóak.

Uborka

Az uborka kivonata nem véletlenül található meg a legtöbb arcápolóban, hiszen remekül nyugtatja és frissíti a bőrt, továbbá enyhíti a szemfáradtságot és szem alatti puffadást.

Gránátalma

Amellett, hogy az egyik legértékesebb antioxidánsunk tartalmaz még ellágsav nevű polifenolszármazék, ami az egyik legerősebb szabadgyök semlegesítő vegyület.

Sárgarépa (csak belsőleg!)

A sárgarépa is remekül lassítja az öregedési folyamatokat. A benne található béta-karotin a bőrnek is jót tesz. Érdemes rendszeresen répát fogyasztani. Bőrre azonban ne használd, mivel erős színező hatása van. Bőrre kivonatát ajánlott használni, ez pedig a sárgarépaolaj.

Méz

A méz méregteleníti és regenerálja a bőrt. Ebből is remek pakolás készíthető.

Makadámdió-olaj

Serkenti a mikrokeringést, ennek köszönhetően a bőr felélénkül. Továbbá védő, nyugtató és tisztító hatása van minden bőrtípusra.

Ezeket az antioxidánsban gazdag, remek házi kedvenceket használhatjuk külön-külön vagy akár egymással kombinálva is.

Vigyázzunk azonban, ha érzékeny a bőrünk könnyen kipirosodhat, ezért ajánlott egy bőrpróbát végezni a kézfejen mielőtt neki kezdenénk az arcpakolásnak. Kellemes feszesítést! J

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ