Lángol a szerelem? Ne csak érezz, gondolkodj is, hogy tartós lehessen!

0
356
Lángol a szerelem, de meddig?

Lángol a szerelem, Ő a minden, Ő a tökéletes, Őérte mindent megtennél, ugye, most így érzel? De vajon valóban így van?

Ha majd kezdesz látni kicsit a rózsaszín felhőtől és meglátsz egy-két kevésbé tökéletes dolgot, vagy nem tetsző szokást veszel észre, akkor is “mindent megtennél” érte?

Hajlamos vagy azt hinni, hogy a számodra megfelelő partner képes lesz majd minden vágyad és szükségleted kielégítésére?

Lángol a szerelem, de meddig?

Még ha valóban meg is találod lelki társad, akivel az ágyban is összepasszoltok, nem fog tudni minden kisebb-nagyobb elvárásodnak eleget tenni.

Nézd el neki, ha nem visz el romantikus utakra, mert egyszerűen nem szeret kirándulni, viszont minden héten legalább egyszer gyertyafényes vacsorával vár.

Partnered is csupán egy ember, nem tud ezerfelé szakadni, hogy a legutolsó kis csillagot is lehozza neked az égről. Lehetnek rossz napjai, rossz szokásai,
mint ahogy neked is vannak, és nem lehet mindig romantikus hangulatban.

Több örömforrásra is szükséged van tehát, hogy az élet minden területén kielégülj. Legyenek egyéni céljaid, rendelkezz egészséges önbizalommal, barátokkal, akik viszont szeretnek utazgatni. Vállalj felelősséget a saját boldogságodért ahelyett, hogy valaki mástól várnád azt. Ha le tudsz mondani az elvárásaidról, csak pozitívan csalódhatsz!

Lángol a szerelem, de meddig?

Gyakran mondogatod magadnak, hogy sok férfi van a világon, és bármikor válthatsz, ha megelégelted aktuális kedvesed?

A partnerek állandó váltogatása viszont azokra jellemző, akik lemondanak a másikról, amint rájönnek, hogy a másik nem változik igényeik szerint. Érdemes elgondolkodni azon, hogy nem az újabb és újabb férfiakban kellene megtalálnod amire vágysz!

Ha nem mindent úgy csinálnak, ahogy az neked jó, a megoldás nem abban rejlik, hogy azonnal elhagyod őket, hanem esetleg saját magadon is lehetne-kellene változtatnod néhány dolgot.

Talán azért nem jó senkivel, mert te magad nem tudsz önmagadnak megfelelni, inkább másban keresed tehát a hibát. Így viszont senki nem jelentheti számodra a teljesen tökéletes partnert!

A szerelem minden akadályt legyőz?

Jane Austin regényeiben talán tényleg így van, de a való életben sajnos még a lángoló, igaz érzelmek sem tudnak átvészelni minden viszontagságot. A szerelem igen
törékeny, különösen akkor, ha az ellentétek kiütközésére kerül sor.

Ezek lehetnek értékrendbő fakadóak, viselkedésbeli eltérések, vagy berögözött személyes szokásokat érintő különbözőségek. Mielőtt elköteleznéd magad, légy bátor,
és térképezd fel azokat a tulajdonságait is társadnak, melyek nem annyira vonzóak számodra, sőt, esetleg egyenesen taszítanak!

Ha így sem csorbulnak érzéseid és határozott vagy kettőtöket illetően, kapcsolatotok megérett arra, hogy a következő, komolyabb szintre lépjen.

Lángol a szerelem, de meddig?

A szerelem egy érzés, ami csak úgy van, és a későbbiekben eldől, hogy kitart-e, vagy sem!

Hm, ez kényelmes hozzáállás, és van benne némi igazság, ha liftező gyomrunkra, vagy a helyéről majd’ kiugró szívünkre gondolunk, csupán ha megpillantjuk szerelmünket.

Szerelmesnek lenni valakibe viszont alapvetően cselekvést jelent, és tettekben nyilvánul meg, hiába a szép szavak és érzések! Ha meg akarod őrizni álomvilágodat kedveseddel, légy aktívan szerelmes, és tégy a kapcsolatért! Ápolgasd azokban az időszakokban is, – sőt akkor különösen – amikor éppen nem dolgozik benned olyan
intenzíven a lángoló érzés társad iránt.

Szerelmes lettél, és azt gondolod, hogy mostantól kezdve aztán boldogan éltek, míg meg nem haltok?

Még a legforróbb és legőszintébb kapcsolatok is végződhetnek fájdalmasan, kudarccal, könnyekkel. Az első időszakokban a szerelem vak, de egy idő után eloszlik a rózsaszín köd.
A házasság gondos munkás éveket jelent, a működő házasságért, párkapcsolatért keményen meg kell dolgozni nap, mint nap. Ha ennek tudatában vagy, és reális elvárásokkal mész bele egy elkötelezett kapcsolatba, megkímélheted magad a fölösleges csalódásoktól. Semmi nem működik ugyanis “magától”!

Nos, remélem, sikerült néhány hasznos tippet adni a szerelem, a felelősségteljes kapcsolat vonatkozásában. Talán nagyobb esélyed lesz arra, hogy sikeres, működőképes kapcsolatot létesíts, és fenn is tudd azt tartani.

Illúzióromboló a realitásokról beszélni, miközben éppen hevesen, mindent elsöprően lángol a szerelem. Ha viszont tudatos és józan próbálsz maradni a
legszenvedélyesebb időszakokban is, könnyebben táplálhatod és életben tarthatod a szerelem lángoló tüzét.

Sok boldogságot kívánok neked!

További cikkeink a lélek dolgairól

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ