A különleges elixír, a méhpempő 2.

0
141

Számtalan, az ember számára nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz a méhpempő: fontosabb zsírsavakat, C-, D-, E-, H-vitaminokat, az egész B-vitamin sort és a mézben is felelhető cukrokat is tartalmazza! Továbbá 13 féle aminosavat, különböző nyomelemeket, illetve hormonszerű anyagokat is. Teljes értékű fehérjetartalma kimagaslóan magas: 12 -18%.

A méhpempő az emberi táplálkozásba való beiktatása már az ókorban elkezdődött: az inkák szellemi és testi frissítőként használták, de ismerték a rómaiak és az egyiptomiak is. Az ősi kínaiak pedig a hosszú élet titkát látták meg benne.

Nagyon sok jótékony hatása van a szervezetre, nézzünk néhányat mire használható hatásosan: erősítő hatású, gyomor és bélbántalmak, szív és keringési panaszok, étvágytalanság, asztma, anyagcserezavarok, meddőség, öregkori gyengeség ellen, pajzsmirigy rendellenesség, gyomorfekély gyógyításában, stb.

A méhpempő egy fehéres-sárgás színű, savanykás, szúrós ízű elixír, amely könnyen beszerezhető méhészetből, vagy az internetről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ