Figyelmeztető jelek – cukorbetegség

0
203

A kezeletlen magas vércukorszint előbb utóbb vesekárosodáshoz, vagy egyéb súlyos problémákhoz is vezethet, ezért ha a következőkben leírt tüneteket tapasztalod azonnal fordulj orvoshoz!

Amikor a vese már nem képes kiszűrni a glükózt a szervezet kiszárad. Az első jele az, hogy állandóan szomjasnak érezzük magunkat. Az idő múlásával a kiszáradás károsítja a testet és más tünetekhez vezet.

Állandóan wc-re jár?

Ha bár nem tűnik logikusnak, de a fokozott szomjúság érzet kapcsolódik a gyakori vizeléshez. A megnövekedett szomjúságérzet, a gyakori vizelés utalhat magas vércukorszintre.

Folyamatosan fáradt vagy

A folyamatos magas vércukorszint gyengeséghez, szédüléshez, látászavarhoz is vezethet. Mindemellett állandóan úgy érzed, hogy fáradt vagy és enned kell valamit. Ez pedig egy ördögi kör, mert az újabb szénhidrát bevitellel, csak még jobban rontasz a helyzeteden.

Elmosódik a kép

Ha túl magas a vércukorszint a szemlencse megduzzad, a látás elmosódik. A vércukor csökkentésével ez persze normalizálható. A cukorbetegeknek ezért is ajánlják, hogy rendszeresen járjanak szemvizsgálatra, hiszen a sokáig fennálló magas vércukorszint akár vakságot is okozhat.

Sebek és zúzódások

Az emelkedett vércukorszint lelassítja a szervezet természetes gyógyulási folyamatait. Az artériák szűkülnek, lassul a véráramlás. A sebek fekélyesek, gyulladtak lehetnek akár hetekig.

Fogyás

Bár ez egy pozitívabb mellékhatásnak tűnhet, de nem az, hiszen a magas vércukorszint által előidézett fogyás rendkívül egészségtelen. Ha étrend változtatás nélkül és mozgás nélkül tapasztal testsúly csökkenést, ellenőriztesse vércukorszintjét.

Az orvos által felírt gyógyszer mellett kiegészítő terápiaként próbáld ki a kiváló minőségű, természetes összetevőkből álló vércukorszint stabilizáló Diahordica termékünket.

Bővebb információ és rendelés itt.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ