Ehető szépségeink 2.

0
49

Viola

Tökéletes választás megfázás, szív- és érrendszeri betegségek kezelésére. Egyik legszebb növényünk, bármilyen süteményen jól mutat és finom ízt ad a salátának.

Pitypang

Jótékony hatással bír a máj, az epe, a vese működésére és az egészséges emésztésben is fontos szerepet játszik. C- vitaminban és káliumban gazdag, kiváló méregtelenítő növény. Tegyük salátába vagy díszítsük vele tányérunkat.

Levendula

Az egyik legismertebb gyógynövény. Ápol kívül-belül. Készül belőle szappan, olaj, ezerféle szépségápolási szer, de belsőleg is ajánlott használni. Segít csökkenteni a stresszt és a szorongást. Antibakteriális, fertőtlenítő hatása ismert, fertőtleníti a beleket, erősíti az immunrendszert. Készíthetünk belőle teát, szörpöt vagy díszíthetjük vele ételeinket.

Nincs is jobb egy esti nyugtató teánál, amit levendulával ízesítünk és díszítünk. A gyógynövényeket meg is száríthatjuk vagy le is fagyaszthatjuk, így később is használhatjuk. Készítsünk jégkockát belőlük, ez remekül feldobja majd a limonádénkat mind ízben mind látványban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ