Ehető szépségeink 1.

0
55

Régen az egyetlen növény, amivel a tányérunkat díszíthettük a petrezselyem volt. Mára azonban egyre divatosabb ehető virágokkal feldobni azokat.

Nem csak szépítik a tányérunkat, hanem egészségesek is.

 

Körömvirág

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövény. Készíthetünk belőle krémet, megihatjuk a belőle készült főzet és meg is ehetjük a virágát. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású. Kiválóan használható asztmára, visszér kezelésére, csípések vagy napégés gyógyítására és szájüregi betegségekre is. Aromás, enyhén csípős íze bármelyik ételünket feldobatja.

Böjtfű

A virága, a levelei és a magja is ehető. C-, B- vitaminban és egyéb ásványi anyagokban is gazdag. Az íze kicsit a retekhez hasonló, kicsit kesernyés és csípős. Kezelhetünk vele náthát, rekedtséget, köhögést, ráadásul vértisztító hatású. Készíthetünk belőle salátát, feldobhatjuk vele szendvicsünket, köreteinket.

Borágó

Remek fűszernövény. Kalciumban és vasban gazdag, nyugtató hatású. Allergiás és bőrbetegségek kezelésére is használható. Íze lágy, az uborkához hasonló. Remek választás lehet saláták díszítésére. Friss leveleit használhatjuk italok díszítéséhez, ha beletesszük a pohárba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ