A természetjárás sokkal boldogabbá tesz, mint bármilyen tárgy

0
663

Tudjuk, hogy a vásárlás jó érzéssel tölt el, pláne, ha olyan tárgyakat veszünk, amik számunkra kedvesek, vagy szemet gyönyörködtetőek. De a legújabb tanulmányok szerint van, ami sokkal tartósabb és nagyobb élményt nyújt, ez nem más, mint a kirándulás, utazás, természetjárás.

A szabadban töltött idő mindig jótékonyan hat egészségünkre és szervezetünkre. A friss levegőn kitisztul a tüdőnk, ráadásul a mozgás, gyaloglás, hegymászás javítja az oxigénellátást és a keringést is. A kirándulások oldják a stresszt és kikapcsolnak.

Használjuk érzékszerveinket!

A szemünket, orrunkat, fülünket. Hangolódjunk rá a természetre. Szívjuk jó mélyre a friss és tiszta levegőt, hallgassuk az állatok hangját és gyönyörködjük a környezet adta szépségben.  A mozgás és a friss levegő segít a negatív gondolatok leküzdésében. Ha rendszeressé tesszük a természetjárást egészen másképp látjuk egy idő után a dolgokat. Úgy gondolom, hogy a természet nevel bennünket, a kitartásra, a pozitív életszemléletre és arra, hogy hogyan küzdjünk meg a napi gondjainkkal.

Ha tehetjük havonta kétszer-háromszor menjünk és sétáljunk az erdőben, másszunk hegyet, kiránduljunk. A szervezetünk meghálálja, hogy ily módon is törődünk vele. A rendszeres természetjárás csökkenti a vérnyomást, megelőzi az elhízást, a cukorbetegséget és véd a csontritkulás ellen is. De a pszichés problémákra is kiváló, ha túl gyakran vagyunk rosszkedvűek, vagy szorongunk, akkor mindenképp ajánlott beiktatni a túrázásokat.

Mindemellett javítja a szellemi teljesítőképességet, minimalizálja a stresszhormon szintjét, így sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk.

Ha már rászántuk magunkat, vásároljunk egy jó túra cipőt, vagy bakancsot, hiszen fontos, hogy miben sétálunk több órán keresztül!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ