Amikor majd megveszünk valakiért…

0
197

Biztosan ismered az érzést, amikor meglátsz valakit és mindenféle ismeretség nélkül azt érzed, hogy ,,megőrülsz” érte. Fogalmad sincs miért, de vágysz rá, azt érzed, hogy kell neked. Ezt hívjuk vonzalomnak. Lássuk mi a tudományos magyarázata ennek.

Amit látunk, amit érzünk és amit hallunk nagyban meghatározza a másik felé való viszonyulásunkat. Fontos a hang, az illatok, ezek mindig meghatározóak, ha vonzalomról van szó.

Szaglás

A nemi hormonok eltérő szintje miatt nincs két egyforma illatú ember. Ez most furán hangzik, de képesek vagyunk kiszagolni a hozzánk illő párt. Feltéve, ha nincs elnyomva töménytelen mennyiségű parfümmel.

Hang

Gondoljunk csak bele mennyit jelent a hangszín. Amikor először beszélgetsz valakivel és a száján kiejti az első szavakat már ott eldől valami. Ha kellemesnek találod a hangját megnyugszol mellette és jó érzés fog el.

Látvány

Mindig mondják, hogy a belső sokkal fontosabb, mint a külső. De gondoljunk csak bele, hogy először a látvány fog meg mindenkit és utána, már szinte keressük azokat a lehetőségeket, hogy beszédbe elegyedjünk a másikkal. Egy olyan emberrel nem feltétlen fogunk megismerkedni, aki külsőleg abszolút nem fog meg minket. Természetesen a belső elengedhetetlen, hiszen, ha a szép külső egy ,,rohadó” belsőt takar, akkor mit sem ér. Úgy gondolom, hogy ennek a kettőnek kéz a kézben kell járnia, ahhoz, hogy tényleg érezzük a vonzalmat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ