A csodás kelbimbó

0
50

Nem a legnépszerűbb zöldségek közé tartozik a kelbimbó, azonban számos vitamint tartalmaz és segít megelőzni a rák kialakulását is. Nézzük meg közelebbről!

Egy adag kelbimbó fedezi a napi C- és K-vitamin szükségletünket, de ezen felül rengeteg hasznos tápanyagot is tartalmaz. A kelbimbó keresztes virágú zöldség, mely segít a rák kialakulásának esélyét csökkenteni. A magas K-vitamin mellett kalciumot is tartalmaz, ez pozitív hatással van a csontjainkra. Továbbá csökkenti a cukorbetegség kialakulását, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is hatásos.

C- vitamin tartalma révén erősíti az immunrendszert, szépíti a bőrt és javítja a látást. Kálium tartalmának köszönthetően remek vízhajtó. Rosttokban gazdag, ezért remek segítség lehet az emésztésünkre, segíti a bélműködést. Koleszterin- és vérnyomáscsökkentésben is megállja a helyét, gazdag ómega 3 zsírsavban.

Fogyasszunk kelbimbót, akár köretként, salátaként, pizza feltétként vagy magában is!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ